tiistai 8. marraskuuta 2016

Väärä päätös

Rovaniemen kaupunginvaltuusto teki eilen ainakin yhden väärän päätöksen. Uusi uimahalli suunnitellaan rakennettavaksi Ounasvaaralle, Urheiluopiston kylkeen. Itselleni on aika lailla ihan sama, mihin halli rakennetaan, mutta tässä päätöksessä mielestäni vähän kyllä haiskahtaa.

Hyvälle veljelle...

Santasport on kaiketi jo vuosia pyrkinyt profiloitumaan huippu-urheilun keskukseksi. Pyrkimyksissään se varmasti onkin onnistunut, ainakin sellaisten suosittujen urheilulajien kuten maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn osalta.
Nyt pitäisi siis odotella "oikeiden" lajien maailman huippuja - uimareita etunenässä.
Suomeen, Lappiin ja Rovaniemellehän kannattaakin tulla uimista treenaamaan. Tuhansien kilometrien päästä.
Minunkin vähäisistä veroeuroista pistetään likoon epäsuorien ja miksei suorienkin tukien muodossa miljoonia euroja siihen, että yhtiö jonka ainakin periaatteessa pitäisi toimia markkinatalouden sääntöjen mukaan, pärjäisi ja kasvaisi.

Kuntalaisten kustannuksella siis.

Ennustus:
Käyttäjien, eli kuntalaisten, eli veronmaksajien, maksamat käyttömaksut uintikerroilta kasvavat. Liikennejärjestelyt nyt jo muutenkin tukossa olevalle "opistolle" tulevat järjestymään periaatteella sitten kun järjestyvät. Parkkipaikkojen löytäminen, muillekin kuin uimaan tuleville muodostuu vaikeammaksi. Julkisen liikenteen toimivuudesta en uskalla edes uneksia.
Ja: maailman huiput eivät altaille löydä.

Santasport kertoo jo nyt nettisivuillaan, että nykyinen uimala tarjoaa "upeat puitteet kilpauimareille".
Kukahan tarjoaisi puitteet tavallisille kaupunkilaisille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti