perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kirkkoneuvoston kömmähdys

Kautta aikojen, tai ainakin niin kauan kuin oma, hieman yli 40-vuotinen muistini jaksaa muistella, on tässäkin maassa puhuttu tasa-arvosta.

Naisten, vähemmistöjen, homoseksuaalien, ja miksei miestenkin. Mutta aina löytyy joku joka on hiukkasen toista tasa-arvoisempi.

Rovaniemen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti pari päivää sitten, että sen henkilökunta ei saa rukoilla siunausta homopareille, ainakaan seurakunnan tiloissa ja tilaisuuksissa.

Eli vaikka lait muuttuvat aina silloin tällöin tasa-arvoisimmiksi, niin kirkko - jos ei peruuta, niin ainakin painaa jarrut voimalla pohjaan.

Se jo huonoksi tunnustettu muistini muistaa peruskoulun uskonnontunneilla painaneen mieleensä sen, että raamatun tarinan päämies kehoitti rakastamaan kaikkia. Mutta tarinassa ei muistaakseni ainakaan erikseen mainita että "Rovaniemen seurakunta älköön kaikkia rakasta, ainoastaan kirkkoneuvoston normaaleina pitämiä, kaidan ja jumalallisen tien kulkijoita".

Tai jos, niin muistini on huonompi kuin muistinkaan.

Ja oma lukunsa on se hurskas kirkkokansa, joka sunnuntaisin palveluksissa käy hakemassa oikeutusta oman suvaitsemattomuutensa ilmaisemiseen netin keskustelupalstoilla.

Siis se porukka, joka tietoisesti sivuuttaa tieteen sekä tiedostamattaan raamatun tarinan tärkeimmän opetuksen.

Sekä ihmisen perusoikeudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti