torstai 23. maaliskuuta 2017

Ounasvaara vai keskusta?

Rovaniemellä on huonosti toimivan muistini mukaan ainakin vuoden verran keskusteltu uuden uimahallin sijoituspaikasta. Päättäjät eivät osaa (tai uskalla) lyödä nyrkkiä tai nuijaa pöytään, mikä on tavallaan ymmärrettävää. Näin vaalien alla.

Itselleni on aika lailla sama mihin halli mahdollisesti tullaan rakentamaan. Vesi on parasta juotuna ja lapsiani kuljettelen tarvittaessa uimaan autolla, joko keskustaan tai Ounasvaaralle.

Tässä päätöksenteossa ihmettelen kuitenkin sitä, miksi osa päättäjistä on niin kovin halukkaita jälleen kerran tukemaan Santasport Oy:tä. Rovaniemi ei ole, eikä valitettavasti koskaan tule olemaan mikään merkittävä huippu-urheilun keskus. Siksi sillä argumentointi hallin sijoituspaikasta on mielestäni täysin väärä.

Jos Santasport Oy haluaa täysimittaisen uimahallin, johon jokunen itäeurooppalainen tai parhaassa tapauksessa kiinalainen uimarijoukkue tulee kerran tai kaksi harjoittelemaan, niin eikö yritys voisi hakea rahoitusta hankkeelle yksityisiltä rahoitusmarkkinoilta?

Jos halli olisi oikeasti hyvä bisnes, luulisi pankkien kilpailevan siitä kuka sitä pääsisi rahoittamaan.

Uimahallin tulisi olla kunnan tarjoama palvelu kuntalaisille, kohtuullisilla kustannuksilla ja jokaisen helposti saavutettavissa, hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Ei rahantekomahdollisuus yksittäiselle toimijalle, kuntalaisten ja ennenkaikkea lastemme kustannuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti