torstai 19. tammikuuta 2017

Lampaita

Taidamme olla, me suomalaiset, aika lailla lampaita luonteeltamme.

Kyllä, demokratiassa on hyvä ja mukava elää, ainakin useimmiten. Silti minun on vaikea ymmärtää sitä, miten pääosin hiljaisesti hyväksyen otamme vastaan kaiken sen sonnan mitä valtaapitävät meille säännöllisin väliajoin tarjoavat.

Kyllä, istuva hallitus on vaaleilla valittu. Mutta mielestäni väärin perustein, väärin lupauksin. Kaikki varmaan muistavat ainakin niin sanotun koulutuslupauksen.

Kyllä, kaikkien on osallistuttava näihin talouden talkoisiin. Ei kuitenkaan niin, että ihmiset ovat jatkuvassa epätasa-arvossa vaikkapa asuinpaikastaan tai tulotasostaan riippuen. Miksi hallitus ei osaa ottaa tasapuolisesti kaikilta? Tai antaa? Miksi joltain leikataan enemmän ja sille samalle jollekin asetetaan muita enemmän uusia maksuja?

Poliitikot koittavat myydä meille - kansalle - hankkeitaan valehtelemalla tai vähintään tosiasioita vääristelemällä tai niitä piilottaen. Valheita valheiden perään, jatkuvasti antaen aihetta epäillä korruptiota.

Terrafame - Chempolis - Aplicom

Ja viimeisimpänä Anne Bernerin uho siitä, että liikenneuudistuksen tulee olla kustannuksiltaan neutraali.

Ei muuten ole. Kaksitoista vuotta vanha autoni tulisi Bernerin laskuopilla kustantamaan ensi vuonna yli 200 euroa enemmän kuin tänä vuonna.

Olemmeko teurastusta odottavia tuotantoeläimiä, lampaita laitumella joiden kimppuun sudet yksi kerrallaan iskevät? Tällainen demokratia ei minun mielestäni ole oikeaa demokratiaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti