lauantai 1. huhtikuuta 2017

Anteeksi, Kokoomus

Anteeksi ehdokkaat . Kun minäkin äänestäjänä ajattelen asioita jotka minua oikeasti koskettavat ja kiinnostavat. Anteeksi jos olen virheellisesti kuvitellut että ehdokkaat ajaisivat tavallisia kuntalaisia koskevia, esimerkiksi koulujen sisäilmaan tai uimahallin paikkaan liittyviä asioita. Anteeksi kun en ole ymmärtänyt että Rovaniemen osalta vaalit saattaisivat olla pormestarivaalit.

Kokoomus kun on nähtävästi vakaasti päättänyt, että nykyisen kaupunginjohtajan jäädessä sivuun Rovaniemelläkin otetaan käyttöön pormestarimalli. Muilta ei kai kyselläkään?
Tunnustan, että tietämykseni mallista ei ole kummoinen, mutta en kuitenkaan oleta virkaan valittavan keskustalaisen (*tirsk*) saavan diktaattorin oikeuksia.

Eli ei, nämä eivät ole pormestarivaalit. Nämä ovat vaalit, joissa jokaisella on oikeus käyttää äänensä parhaaksi katsomallaan tavalla, oikeus herättää keskustelua itselle tärkeistä asioista ja ennen kaikkea oikeus uskoa demokratian toteutumiseen, ilman sanelu- tai kabinettipolitiikkaa kuntalaisia koskevista asioista.

Ja anteeksi sinä tuntemani ehdokas. Olet harvinaisen fiksu ihminen, mutta puolue jossa ehdolla olet ei millään muotoa asetu omien arvojeni raameihin, sen verran räksytystä ja omaan napaan katselua siellä näyttää esiintyvän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti