keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Setämiehet ja muutkin kovin oikealla olevat

Olen aika ajoin kohtalaisen ahkera twitteristi.

Sen lisäksi että kyseinen palvelu on opastava, antaa uutisia tuoreeltaan, tarjoaa mahdollisuuksia niin kepeään kuin painavampaankin keskusteluun, on sillä myös huomattavasti verenpainetta nostava vaikutus.

Parin päivän ajan, erään niin kutsutun liikemiehen aloittamana, kaiketi, on palvelussa tullut eteen toinen toistaan omalaatuisempia määritelmiä siitä, millainen suomalaisen demokratian tulisi olla.

Setämiehet, siis ne keski-ikäiset, ja miksei nuoremmatkin valkoiset kantasuomalaiset heterot jotka eivät omasta mielestään nykyään saisi sanoa mitään ovat pahimpia sanomaan. Ehdottelemaan äänioikeuden rajaamista tulotason mukaan. Ehdottelemaan vaatimuksia sille, kuka tai millä tavoin koulutettu ihminen (mies?) saisi vaaleissa ehdolle asettua.

Tytöttelevät naisia joiden tietävät olevan viisaampia (siis pelottavia) kuin itse. Vähättelevät toisten saavutuksia, edellytyksiä, elämää yleensäkin.

Aivan helvetin pelottavaa.

Olen itse ikäni puolesta setämies, mutta suin surminkaan samankaltaiseksi ukkeliksi en ala. En pysty. Uskon tasa-arvoon, solidaarisuuteen, moraaliin, siihen että kaikilla on oikeus osallistua.

Toivottavasti me suomalaiset olemme kuitenkin loppujen lopuksi kokonaisuutena sen verran fiksua porukkaa ettemme anna demokratian luisua sellaiselle tielle jota kulkevat vain korkeasti koulutetut, hyvin toimeentulevat terveet ihmiset.

Samalla kun vähemmän kouluja käyneet, huonotuloiset, sairaat ja syrjäytyneet koitetaan laittaa kinttupolkuja kulkemaan.

Äänestäkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti